Ekran Alıntılarıyla 30 Ekim 2020 İzmir depremi (6,8)

 30 Ekim 2020 tarihinde Ege Denizi’nde Sisam adasının kuzeyi ile Doğanbey-İzmir açıkları arasında (37.9020 Kuzey, 26.7942 Doğu) yerel saat ile 14:51’de aletsel büyüklüğü Ml=6.6 (Mw=6.9) olan çok şiddetli bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 12 km civarında olup sığ odaklı bir depremdir. Deprem İzmir ili ve ilçeleri başta olmak üzere Ege ve Marmara bölgeleri dahil geniş bir alanda hissedilmiştir. (Kaynak: 30 ekim 2020 ege denizi depremi koeri)


Nasıl başladı neler hissettim?

Deprem başladığında işyerinde rutin bir öğleden sonra geçirmekteydik. malum saat 14.51 olduğunda bir anda ufak bir sallantı başladı. Bu yıl İzmir'de Ocak ayında Manisa Kırkağaç merkezli diye hatırladığım şiddetli bir deprem olmuştu. Ardından yaz başında tekrar şiddetli bir deprem oldu. O zaman da iş yerindeydim. O gün ben zemin kattan yukarıya deprem oluyor diye koştuğumda yukarıdaki kimsenin depremden haberi olmamıştı. Bu depremde ise biz yukarıya çıkmaya çalışırken üst kattakiler çoktan koşuşturmaya başlamıştı. Şiddetini böyle tahmin edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Binadan kendimizi dışarı attığımızda kendimi yola, binadan uzak noktaya ulaşmış halde buldum. Fakat bir tuhaflık vardı. Deprem bir türlü bitmiyordu. İşyeri binamızın tüm camları, komple bina deli gibi sallanıyor bunun yanında üzerine bastığım asfalt yol sanki altında su varmış gibi dalgalanıyordu. Bu saniyelerce devam etti. 

Yakınlarımızı telefonla arama çabalarımız sonuçsuz kalıyordu. En etkili yöntem sms atmaktı. Smsler ulaşıyordu. Biz de hatlar sakinleyene kadar sms atma yoluna gittik. Saat 16'yı geçerken bornova bölgesinde elektrikler kesildi. Ardından herkes sıkışmış olan(kilit haldeki) trafiğe rağmen mecburen evinin yolunu tutmak zorunda kaldı. 

Ertesi gün akşama kadar 600den fazla artçı sarsıntı olduğu ve bunların 50 kadarının 4 şiddeti ve üzerinde olduğu belirtiliyor. Umarım tekrar yaşanmaz.

Yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Evini, malını, yitirenlere daha beterinden kurtuldukları için kendilerini üzmemelerini temenni ediyorum.

Neler olduğuna ekran görüntüleriyle bakalım...


İzmir'deki Ocak ayında olan depremden hemen sonra Elazığ depremi meydana gelmişti. İzmir halkının minnet borcu olduğu Şehit Fethi SEKİN'in memleketi Elazığ, İzmir'e ilk el uzatanlardan oldu. Sağ olsun.

Gelen iyi haberlerden biri.

Gelen en üzücü haberlerden biri :(

Yardımını esirgemeyen dünya milletleri

Muğla, Adana, Eskişehir Ve diğer illerimizden gelen gelen İtfaiye ekipleri, akut, afad gönüllüleri. Var olun, sağ olun.

Zamanın durduğu an...

kızılay kan merkezi (bornova) yakınındaki yan yatmış bina. Vinçler devrilmemesi için uğraş veriyor.



İkinci entry ne kadar hüzünlü ve bir o kadar da insanın içine huzur veriyor değil mi?

Türk silahlı kuvvetleri de milletini yalnız bırakmadı.

İstanbul, Güzel memleketimizin deprem konusunda en büyük tehlikeyi öylece bekleyen güzel şehri. İzmir'i yalnız bırakmayanlardan...

İstanbul itfaiye personelinden bir selfie. Yola çıktık geliyoruz diyorlardı.

TSK iyi ki varsın.

en acı görüntülerden biri...

Biz daha depremin şokunu atlatamadan Elazığ çoktan yardım kolilerini hazırlamaya başlamıştı...

Gerçekten çok şey anlatıyor.

Bakanın telefonla görüştüğü Buse sağ salim kurtarıldı.


Çok üzücü haberlerden bir başkası daha :(




Dünyanın hiçbir yerinde bu acıların yaşanmaması dileğiyle. Depreme engel olmak mümkün değil ama önlem almalıyız. 
Geçmiş olsun Güzel İzmir. 
31.10.2020 20.12

Yorumlar

Popüler Yayınlar