İzmir'de belediye otobüslerinin dış yüzeyine yeniden reklam uygulaması

Merhabalar,

daha çok yerel basında çıkan haberlere göre (google aramalarında ulusal basında rastlayamadım) İzmir Büyükşehir Belediyesi, (tekrarında İBB yazılacak) Ahmet Piriştina döneminde görüntü kirliliği yarattığı sebebiyle kaldırılmış olan otobüslerin dış yüzeyindeki reklamların "kaynak yaratmak amacıyla" tekrar uygulamaya alınacağını açıklamış.

Kaynaklar:
1-http://www.egemeclisi.com
2-https://www.yeniasir.com.tr

Yakın zamanda yapılmış olan toplu ulaşım zamları yeterli olmamış ki böyle bir yönteme gidiliyor. Toplu ulaşımın daha da zamlanacağından hiç şüphemiz yok. Tek şükür kaynağımız 90 dk içerisinde ikinci ve diğer binişlerin aktarma sebebiyle ücretsiz olmayı sürdürmesi. Zira eğer 90 dk olayı kaldırılırsa, aktarma üzerine inşa edilmiş olan İzmir ulaşımının şehir halkı açısından büyük bir külfete dönüşmesi kaçınılmaz. Umarım kaynak yaratmak için bu konuda bir adım atmadan önce diğer yolları sonuna kadar zorlarlar.

Benim İBB' ye buradan bir önerim var. Hastanelerin çevresinde (özellikle Tepecik E.A.H.) büyük bir otopark problemi var. Daha önce değnekçilerden bıkmıştık fakat şimdi de herhangi bir fiş fatura vs. vermeyen özel otoparklara terk edilmiş durumdayız.

Belediye eğer hızlı ve masrafsız bir kaynak yaratmak istiyorsa, otopark işletme işini ciddiye almalı. Şehrin otoparklarını özel işletmelere terk etmek neden tercih ediliyor? Hepimiz biliyoruz ki otopark bacasız sanayi demektir. Gideri yok, geliri ise kesintisiz.

Reklamın getireceği meblağları tabii ki otopark işiyle çözmeniz mümkün değil. Ancak para için görsellikten vazgeçmek bu kadar kolay ise, bir daha çevre düzenlemesi yaparken de bu şekilde mi hareket edilecek? Mesela parklar, bahçeler, şehrin meydanları da bir gün para için(görsel düzenleme açısından) gözden çıkarılabilir mi?

Önerimi sunduğuma göre yazımı tamamlayabilirim. Umarım bir okuyan ve değerlendiren çıkar.

Güzel haberler de gelmiyor değil. Mesela aktarma istasyonlarına artık tuvalet koyulacakmış. Çok geç kalınmış bir uygulama olmakla birlikte sonunda hayata geçirilecek olması da ayrı sevindirici!
Kaynak: http://www.gazetembayrakli.com

Okuduğunuz için teşekkürler.

Esen kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar