Netsis'te kesilen e-fatura ya da e-arşiv fatura üzerinde düzenleme yapmak.

 

Image by mohamed Hassan from Pixabay 

Merhabalar arkadaşlar.

Birçoğumuzun başına gelmiştir. Faturayı kestikten sonra bazen bir şeyi unuttuğumuz olur. Örneğin ilgili cari'ye ait özel bir iskonto durumu olabilir ve iskonto uygulamayı unutarak faturayı oluşturmuş olabilirsiniz. Ya da yazılması gereken bir nakliye ücretini atlamış olabilirsiniz. Normaldir.


Faturayı kaydettiğiniz anda fark ederseniz zaten kolay. Satış faturası > ilgili faturayı seç > gerekli düzenlemeyi yap.


Peki e-arşiv fatura ya da e-fatura kestiniz, ardından toplu e-fatura/e-arşiv oluştur ekranından taslaklara aktardınız. Orada son bir göz atayım dediniz ve eksikliği gördünüz. Burada nasıl müdahale edilecek?


Çok basit. 

İlgili faturayı taslak ekranında buluyoruz. Ardından seçiyoruz. Alt kısımdaki taslak sil seçeneğine tıklıyoruz. Böylece faturanız bir önceki ekran olan fatura oluşturma ekranına tekrar düşüyor. Şimdi satış faturası ekranına geri dönüp ilgili fatura üzerindeki değişikliklerinizi uygulayabilirsiniz. İşlemi tamamlayınca faturanızı tekrar taslak olarak kaydetmeniz gerekiyor. 


Peki bu durumda ilk oluşturduğunuz fatura taslağı ile arasında bir fark oluşuyor mu? 

Genel hatlarıyla hayır. Ama tabii ki fark var. Fatura numarası vs her şey sabit kalacaktır. Fakat ETTN numarası değişiklik gösterir. 

Umarım işinize yarar. 

Esen kalın.



Yorumlar

Popüler Yayınlar